Nosarbete

I nosarbete kan man här välja mellan Nose Work eller Specialsök.

I Nose Work får hunden arbeta med sitt främsta sinne, luktsinnet. Med nosens hjälp lokaliserar hunden specifika dofter i olika miljöer. Denna aktivitet är lämplig för alla hundar och förare. Dofterna är eukalyptus, lagerblad och lavendel. Nose Work är en officiell tävlingsform under SKK sedan 1/1 2017.

I specialsök arbetar vi med måldoften Kong Classic,röd kong. Vi lär in söksystemet generellt och sedan kan varje ekipage välja vad just de vill att deras hund letar efter. Kanske kantareller är intressant?  Specialsök kommer troligen att bli en provform inom SBK. Det finns redan nu olika inofficiella prov/ tävlingar i Specialsök.

I Sörmlandsdistriktet har vi haft och kommer att ha flera Jakten på kongen - ett inofficiellt prov i specialsök.

Spårarbete kan användas som aktivitet eller som tävlingsform. Har spårkurs endast efter önskemål då jag vanligtvis har detta inom SBK´s regi.

Oavsett kurs så arbetar vi med hundens naturliga nyfikenhet och sökbeteende och självklart uteslutande med belöningsbaserad träning.

Kommentarer

Mariette Razola

11.07.2019 06:33

Hej Kommer det kurser till hösten i NW/specialsök och i så fall när och var. Jag är intresserad Med vänlig hälsning, mariette

Senaste kommentaren

14.09 | 14:11

Hej, ja det kommer ett läger i maj. Ligger på min fb MG Hund Specialsök men ska snart uppdatera hemsidan. //Maria

12.09 | 11:59

Kommer der en specialsög lejr i 2023.

01.03 | 19:20

Hej. En fråga. Specialsökskursen i Maj. Det står för dig som vill göra prov. Vad menas med det? Betyder det att tävla? Å finns det platser kvar?
Mvh Eva.

15.02 | 10:47

Hej Anki. Vad roligt. Kan du maila mig på mgkurs@telia.com?
Må bäst/Maria

Dela den här sidan